• 013 29 36 13

Yorkshire Terriër

Yorkshire Terriër pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Yorkshire Terriër pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Yorkshire Terriër pups te koop zijn.

Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Yorkshire Terriër

Yorkshire Terriër pups te koop. De Yorkshire Terriër is een hondenras, afkomstig uit het graafschap Yorkshire in het noorden van Engeland. Men vermoedt dat dit hondje afstamt van verschillende kleine rassen, zoals de Dandie Dinmont Terriër en de Maltezer, om er enkelen te noemen. De Yorkshire Terriër werd gefokt om ongedierte te bestrijden. De mijnschachten in Noord-Engeland zaten namelijk vol met ratten en muizen. Oorspronkelijk waren Yorkshire Terriërs iets groter dan die van nu. Maar ze zijn het ras steeds kleiner gaan fokken, omdat het een trend werd om zo'n klein hondje te bezitten.

Vandaag kennen wij de Yorkshire Terriër als een vriendelijk, maar pittig schoothondje. Ondanks hun kleine lichaam zijn ze erg energiek en temperamentvol. Deze hondjes hebben veel aandacht nodig van hun baasje, maar ze zullen dan ook veel liefde in de plaats geven.

Vacht en verzorging

De Yorkshire Terriër heeft erg veel verzorging nodig. De lange en zijdezachte vacht moet dagelijks gekamd worden. Wie zelf geen zin heeft in dit karwei kan regelmatig een trimsalon bezoeken, zodat de haren korter blijven. Meestal wordt het op die manier gedaan, tenzij je mee wil doen aan tentoonstellingen. Als u ervoor kiest om de lange vacht te behouden, dan kan u met een elastiekje of strikje het haar voor de ogen weghouden.

De kleur is goudbruin met donker staalgrijs. Bij puppy's is de grijze vacht nog zwart.

Opvoeding en beweging

Een Yorkshire Terriër kan makkelijk op een appartement gehouden worden. Ze hebben niet enorm veel nood aan beweging, maar dat betekent niet dat ze niet houden van een stevige wandeling. Ieder hondje moet af en toe lekker kunnen rondrennen, dat is ook bij dit ras niet anders. De meeste Yorkies zijn ook makkelijk op te voeden, omdat ze snel leren. Probeer de oefeningen wat af te wisselen, zodat ze niet verveeld raken.

Grootte

Yorkshire Terriërs worden niet zo groot. De schofthoogte kan wel wat uiteenlopend zijn, maar we gaan altijd uit van een hoogte tussen 17 en 25 cm. Het gewicht ligt tussen 1 en 4 kilo. Hierdoor kan u dit ras overal makkelijk mee naartoe nemen.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00
Feestdagen: 10:00 - 17:00