• 013 29 36 13

Samojeed

Samojeed pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Samojeed pups te koop.

Je kan best even bellen of een bericht sturen om te vragen naar de beschikbaarheid.

De prijs is vanaf 695 euro. 

Al onze Samojeed pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Samojeed

Samojeed pups te koop. De Samojeed is een hondenras uit Rusland, dat tot de pool- en keeshonden behoort. Hij is vernoemd naar het volk waarbij hij werd ontdekt, de Samojeden. Die gebruikten de honden om hun eigendom te bewaken en rendierkuddes te hoeden. De Samojeed werd later in Alaska ook gebruikt als sledehond, samen met de Husky en de Alaskan Malamute.

Dit witte hondenras lijkt altijd te glimlachen. Daarnaast hebben ze nog eens een vriendelijk karakter, wat resulteert in een populaire gezinshond. De laatste jaren zijn er bij ons steeds meer mensen die Samojeed pups in huis halen.

Vacht en verzorging

Een Samojeed verliest wel haren, maar zonder hondengeur of huidschilfers die de meeste allergieën veroorzaken. Dit ras is dus uitermate geschikt voor mensen met een hondenallergie. Je moet de lange vacht af en toe kammen, maar overdrijf daar niet mee, want zo kan je de dichte ondervacht beschadigen. Best gebruik je een grove kam, met een dubbele rij metalen tanden. Samojeed honden zijn altijd volledig wit of crèmekleurig.

Opvoeding en beweging

Een Samojeed is zeker niet de makkelijkste hond om op te voeden. Ze zijn wel erg vriendelijk en intelligent, maar soms komen ze wat koppig uit de hoek. De opvoeding moet daarom op de juiste manier gebeuren. Het is vooral belangrijk dat je commando's en oefeningen gaat afwisselen. Wanneer de hond verveelt raakt, gaat hij eigenzinnig worden. Schreeuwen of boos worden heeft dan ook geen enkele zin, in tegendeel! Laat altijd zien dat jij de baas bent, maar pak de hond aan op een rustige manier.

Een Samojeed heeft vrij veel beweging nodig. Spelen met kinderen vinden ze fantastisch, maar ook voor een lange wandeling komen ze graag uit hun mand. Het zijn van nature wel jachthonden, dus laat je tuin zeker goed omheinen. Dat jachtinstinct zorgt er ook voor dat ze katten zouden kunnen najagen. Laat ze daarom van kleins af aan kennismaken met andere huisdieren, zo vermijd je problemen.

Grootte

Volwassen reuen hebben een schouderhoogte van ongeveer 57 cm. Bij teven is dat doorgaans 53 cm. Het lichaamsgewicht bedraagt ongeveer 20 tot 30 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00