• 013 29 36 13

Groenendaeler

Groenendaeler pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Groenendaeler pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Groenendaeler pups beschikbaar zijn.

Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Groenendaeler

Groenendaeler pups te koop. De Groenendaeler is één van de vier Belgische herders. Zij werden vroeger vooral gebruikt door boeren en schapenherders om te waken of schapenkuddes te leiden. Nu komt het ras ook veelvuldig voor in gezinnen als sociale en trouwe familiehond. Dit ras is vooral geschikt voor mensen die graag sporten en veel willen bezig zijn met hun hond. Groenendaelers zijn namelijk zeer werkwillig en hebben een groot uithoudingsvermogen. De omgang met kinderen en andere huisdieren verloopt doorgaans heel vlot.

Vacht en verzorging

De vacht van een Groenendaeler is altijd zwart, met eventueel wat wit op borst en tenen. De lange haren bestaan eigenlijk uit twee verschillende lagen: boven- en ondervacht. Die laatste is zacht en dicht, maar mag je niet beschadigen. Daarom is dagelijks kammen afgeraden. Zo nu en dan moet u natuurlijk de vacht fatsoeneren en de dode haren verwijderen, vooral in de ruiperiodes. Dat lukt makkelijk, wanneer u een kam met grove tanden gebruikt.

Opvoeding en beweging

Een herdershond staat erom bekend zeer goed te gehoorzamen. Je kan de Groenendaeler dan ook zowat alles aanleren en dit op een zeer vlug tempo. Als u ervaring heeft met soortgelijke honden of u laat begeleiden op de hondenschool, dan zal u op zeer korte tijd een goed afgerichte hond hebben. Maak zoveel mogelijk gebruik van uw stem.

Deze honden zijn meestal dol op apporteren en balspelletjes. Wanneer u een grote tuin heeft, dan zijn dagelijkse wandelingen niet noodzakelijk. Maar woon je vrij klein, dan kan je toch maar beter vaak naar buiten. De Groenendaeler houdt er namelijk van om actief bezig te zijn. Ze vinden het ook erg leuk om overal mee naartoe te gaan.

Grootte

Volwassen reuen worden altijd wat groter dan teven. Gemiddeld zullen deze honden ongeveer 58 tot 62 cm hoog worden (schouderhoogte).

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00
Feestdagen: 10:00 - 17:00