• 013 29 36 13

Fox Terriër

Fox Terriër pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Fox Terriër pups te koop.

Al onze Fox Terriër pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Fox Terriër

Fox Terriër pups te koop. De Fox Terriër is een hondenras, afkomstig uit Engeland. Deze honden werden vroeger gefokt, zodat ze konden helpen tijdens de jacht op vossen. "Fox" is het Engelse woord voor vos en "Terriër" komt van het woord "terra" wat aarde betekent. De Fox Terriër is klein genoeg om onder de grond te kruipen, zodat de vos uit zijn hol werd gejaagd. Het ras is erg snel, alert en dapper. Ze jaagden niet alleen op vossen, maar ook op dassen en ongedierte. Uiteindelijk bleken Foxterriërs ook goede gezinshonden te zijn, waardoor het ras erg populair is geworden. Ze zijn enorm speels en slim. Bovendien kunnen ze heel goed opschieten met kinderen.

Vacht en verzorging

Er zijn twee soorten Foxterriërs: de gladharige en de draadharige. In onze kennel wordt gefokt met de draadharige versie. Deze honden hebben een ruwe vacht, die golvend is. De kleur is voornamelijk wit, met bruine en zwarte aftekeningen. Een aantal keren per jaar moet deze vacht geplukt worden. Je kan dit zelf aanleren of een trimsalon bezoeken. Regelmatig borstelen en kammen is ook aangeraden.

Opvoeding en beweging

De Fox Terriër is relatief eenvoudig op te voeden, omdat hij erg slim en leergierig is. Ze werken graag voor hun baas, maar kunnen soms ook wat koppig zijn. Dat is eigen aan een terriër, dus blijf altijd consequent.

Ze houden ervan om veel te bewegen, daarom past deze hond perfect in een sportief gezin. Wandelen, lopen, zwemmen of balspelletjes, ze doen het allemaal even graag. U kan best wat tijd besteden aan socialisatie met andere honden, want vooral reuen kunnen soms wat dominant zijn naar andere reuen.

Grootte

Foxterriërs worden op volwassen leeftijd ongeveer 30 tot 39 cm hoog. Het gewicht bedraagt dan 7 tot 8 kilogram.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00
Feestdagen: 10:00 - 17:00 ( donderdag 11 november : OPEN )