• 013 29 36 13

Engelse Cocker Spaniël

Engelse Cocker Spaniël pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Engelse Cocker Spaniël pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Engelse Cocker Spaniël pups beschikbaar zijn.

Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Engelse Cocker

Engelse Cocker pups te koop. De Engelse Cocker behoort tot de groep van de spaniëls en deze honden staan erom bekend goed te kunnen helpen met jagen, vooral op vliegend wild. Ze hebben een fantastisch reukvermogen en gaan graag opzoek naar sporen om te kunnen volgen. Ze zijn het bekendste ras onder de spaniëls, maar ook als gezinshond doen ze niet onder. Wereldwijd wordt deze aanhankelijke viervoeter graag gezien. Enerzijds door het mooie uiterlijk en anderzijds door het lieve karakter. De omgang met kinderen en andere huisdieren verloopt vlekkeloos.

Vacht en verzorging

De gladde vacht van een Engelse Cocker is erg zacht. De haren zijn eerder halflang en niet gekruld. Om de vacht van uw hond mooi te houden, moet u regelmatig kammen. Het haar op de poten en oren mag extra aandacht krijgen, omdat het daar het langst is. Je doet er wel goed aan om twee tot vier keer per jaar een trimsalon te bezoeken. Kleuren die veel voorkomen zijn: roodbruin, zwart, black and tan, schimmel, tricolor,...

Opvoeding en beweging

Over het karakter van dit ras zijn wel wat meningsverschillen. Volgens sommigen verloopt de opvoeding zeer makkelijk, maar er zijn ook mensen die zeggen dat de Engelse Cocker Spaniël wat koppig blijkt te zijn. Ze lopen graag met hun neus tegen de grond om geuren te volgen en daarom verliest de hond soms zijn aandacht. Probeer de oefeningen dus steeds interessant en leuk te houden, zonder dat je hond zich gaat vervelen. Over het algemeen is wel geweten dat dit zeer lieve en aanhankelijke honden zijn, die bijna nooit agressief gedrag vertonen. De omgang met kinderen en ander huisdieren verloopt erg vlot.

Dit energieke ras heeft dagelijks voldoende beweging nodig. Ze zijn in staat om urenlange wandelingen aan te kunnen, maar dat is natuurlijk geen noodzaak. Deze honden kunnen zich goed aanpassen om bijvoorbeeld op een appartement te leven.

Grootte

De schouderhoogte van een Engelse Cocker Spaniël ligt rond de 40 centimeter. Het gewicht is ongeveer 13 kilogram.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00
Feestdagen: 10:00 - 17:00