• 013 29 36 13

Chow Chow

Chow Chow pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Chow Chow pups te koop.

Al onze Chow Chow pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Chow Chow

Chow Chow pups te koop. De Chow Chow vindt zijn oorsprong in China. Daar werd hij duizenden jaren geleden al gebruikt als waak- en jachthond, maar jammer genoeg ook als voedsel voor de mens. Op het einde van de 19e eeuw werd het ras ook een populaire gezinshond in de Westerse wereld. De Aziatische hond staat bekend om zijn blauwe tong en wollige vacht.

Het is een rustige en moedige waakhond, die zijn gezin zeker zal beschermen. Tegenover vreemden gaat de Chow Chow vaak afwijzend reageren.
Ze kunnen zeker goed omgaan met kinderen en andere huisdieren, maar dan is socialisatie op jonge leeftijd wel aangeraden.

Vacht en verzorging

De fluffy vacht van een Chow Chow moet zeker wekelijks gekamd worden. In de ruiperiode mag dat zelfs dagelijks gebeuren. Verder moet u ook de haren op de borst (onder de kin) goed schoonhouden, want op deze plek zullen Chow Chow's het snelst vuil worden. Men maakt een onderscheid tussen kortharige en langharige Chow Chow's. Die laatste heeft vanzelfsprekend iets meer verzorging nodig. Er komen verschillende kleuren voor, maar deze moeten altijd effen zijn. Een gevlekte Chow Chow is dus niet gewenst. Veelvoorkomende kleuren zijn: roodbruin, crèmekleurig, zwart en blauw.

Opvoeding en beweging

De Chow Chow is een oertype, en dit soort honden staat erom bekend nogal koppig en onafhankelijk te zijn. Een consequente opvoeding is daarom echt een must. Houd er rekening mee dat je veel tijd en geduld zal nodig hebben om de Chow Chow goed af te richten. Het is zeker een voordeel als je ervaring hebt met dit ras, maar anders kan je ook bij een hondenschool terecht.

Mits een goede socialisatie kunnen Chow Chow honden goed opschieten met kinderen of andere huisdieren. Wanneer je alles zomaar laat gebeuren, dan kunnen ze soms dominant zijn ten opzichte van andere honden. De Chow Chow heeft niet echt veel nood aan beweging. Ze zijn wel graag buiten, zo lang het niet te warm is.

Grootte

De schofthoogte van een Chow Chow ligt tussen 40 en 50 cm. Het gewicht varieert van 25 tot 35 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00