• 013 29 36 13

Australische Herder

Australische Herder pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Australische Herder pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Australische Herder pups beschikbaar zijn.

Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Australische Herder

Australische Herder pups te koop. De Australische Herder komt uit Amerika, ook al doet zijn naam anders vermoeden. Deze honden werden gebruikt om schapen te hoeden, die via Australiƫ in Amerika terecht kwamen. De herders kregen dus de verwarrende naam Australian Shepherd.

Dit ras is echt fantastisch. Enerzijds omdat ze erg slim en leergierig zijn. Als je bij gehoorzaamheidswedstrijden in de hoge klassementen gaat kijken, dan zul je zeker Australische Herders tegenkomen. Anderzijds kan je het ras inzetten als waakhond, omdat ze snel blaffen wanneer ze iets opmerken. De omgang met kinderen en soortgenoten verloopt erg vlot.

Vacht en verzorging

De vacht is halflang tot lang en kan steil of golvend zijn. In de ruiperiode gaat de ondervacht loskomen. Deze kan je verwijderen met een goede kam. Kleuren die voorkomen zijn: blue merle, red merle, tricolor (zwart) of red tri (chocoladebruin).

Opvoeding en beweging

De Aussie hoort eigenlijk thuis in een sportief gezin. Hij voelt zich goed bij mensen die graag wandelen of hondensporten beoefenen. Je moet dit ras niet enkel fysiek uitdagen, maar ook mentaal. Gehoorzaamheidswedstrijden, fly-ball en agility behoren tot de mogelijkheden.

Deze honden zijn super slim en zullen dus ook veel aanleren op korte tijd. De opvoeding in het algemeen verloopt dus zonder veel problemen. Dit ras is dan ook geschikt voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met honden. Al is dat natuurlijk wel een pluspunt.

Grootte

Reuen hebben een schofthoogte tussen de 50 en 57 cm. Teven zijn net iets kleiner, met een hoogte van 45 tot 52 cm.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00
Feestdagen: 10:00 - 17:00